این 7 غذای خنککننده تابستانی با طعم تازه و افسانه ای خود حرارت غذاهای فصل تابستان را دفع می کنند و برای شما به منظور جلوگیری از گرمازدگی مفید هستند.
هرچه روزهای تابستان طولانی تر و گرم تر میشوند خنک ماندن در گرمای شدید گاهی تقریباً غیرممکن می شود. خنک ماندن جز از طریق نوشیدنیهای خنک و دستگاه تهویهی هوا می تواند به غذاهایی که میخورید نیز بستگی داشته باشد. این در حالی است که برای ما دشوار است به زمانی لذت بخش تر از تابستان برای خوردن فکر کنیم.
این فصل درخشان، از غذاهای رنگارنگ و فراوان فصلی و تازه، از توتهای رسیده و آبدار گرفته تا گوجه نگینیهای گوشتی و آبدار، برخوردار است. یک امتیاز ویژه هم وجود دارد؛ بسیاری از سبزیجات و میوههای فصلی تابستان از این جهت که به ما کمک می کنند تا با وجود درجه حرارت رو به افزایش هوا، دمای بدن را پایین و خنک نگهداریم بسیار عالی هستند. در اینجا 3 دسته میوه و سبزی خنک آورده شده است که به شما کمک میکنند با وجود گرمای رو به افزایش، خنک و پر انرژی بمانید.
میوههایی که دارای آب فراوان و مواد غذایی و آنتی اکسیدان های ضروری هستند بهترین منبع برای خنک ماندن در تابستان میباشند. این میوهها شامل انگور، سیب، گلابی، هلو، توت، میوهی اژدها و میوهی ستاره ای هستند. مخصوصاً هندوانه، طالبی و خربزه و مرکباتی مانند پرتقال نیز بسیار خوب هستند. میوهها میتوانند با روشهای متفاوتی در رژیم شما گنجانده شوند. فقط آنها را در یک سالاد تابستانی بریزید، برای تهیه یک اسموتی سالم با شیر یا ماست ترکیب کنید، و یا آنها را تنها به عنوان میان وعده در صبح میل نمایید.
هیچ چیز مانند یک تکهی بزرگ هندوانه تابستان را برای شما عوض نمیکند. هندوانه خوراکی مورد علاقهی دوران کودکی است که زمان آن رسیده تا آن را به رژیم غذایی خود برگردانید. هندوانه از 90 درصد آب تشکیل شده است و کمک میکند در گرما بدنتان آب کافی داشته باشد. بعلاوه هندوانه شامل مقدار زیادی ویتامین a و c بوده، چربی نداشته و شامل لیکوپن (آنتی اکسیدانی که به جلوگیری از سرطان و بیماریهای قلبی و عروقی کمک میکند) است.
امتحان کنید: برای تهیه یک سالاد دفع حرارت، تکههایی از هندوانه را با پنیر فتای خردشده، مقداری روغن زیتون، سرکه بالزامیک و برگهای تازهی ریحان ترکیب نمایید.
خربزه نیز دارای آب زیادی است و کمک میکند در گرمای زیاد و دمای بالای هوا آب بدنمان حفظ شود. طالبی و خربزه هر دو کالری کمی داشته و پتاسیم فراوانی دارند. اگرچه این دو، منبع غنی مواد غذایی نیستند اما میزان کم پروتئین، چربی و کربوهیدرات، آنها را برای کاهش وزن، دیابت، فشارخون و اختلالات قلبی و عروقی ایده آل میکند. خربزه همچنین به عنوان یک داروی ادرارآور تلقی میشود که به دفع سموم ناخواسته در بدن کمک میکند.
امتحان کنید: برای درست کردن یک سوپ خنک تابستانی، خربزه یا طالبی را پوره کنید. برای چاشنی دادن به آن خامهی غلیظ و برگهای نعناع بیفزایید تا خاصیت خنککنندگی آن افزایش یابد.
مرکبات شامل پرتقال، گریپفروت، لیمو و لیموترش از جمله خنککنندهترین میوهها هستند. این میوهها صرف نظر از طعم خوبشان، میتوانند سلامت شما را حفظ کرده و سبب شوند جوان تر به نظر برسید. مرکبات غذایی بسیار خوب برای سلامت پوست هستند، زیرا دارای مواد گیاهی بسیاری هستند که به عنوان آنتی اکسیدان عمل میکنند، از جمله فلاوانون ها، آنتوسیانین ها، پلی فنول ها و ویتامین C. همچنین مرکبات در عمل هضم بسیار اهمیت دارند، زیرا به تجزیه غذاهای سنگین و چرب کمک میکنند.
امتحان کنید: هر روزتان را با یک لیوان آب لیموی خنک شروع کنید. این نوشیدنی اسیدی به شما کمک میکند سیستم بدن خود را تمیز کرده و به آن انرژی بخشید.
منابع فراوانی از سبزیجات وجود دارند که به کم کردن دمای بدن در هنگام اوج گرفتن گرما کمک میکنند. بهترین نمونهها خیار، تربچه، کاهو، سبزیجاتی مانند اسفناج و منداب، و سبزیجات تازه مانند نعناع میباشند. همهی این سبزیجات دارای مقدار فراوان آب بوده و میتوانند خون را رقیق کرده و به بدن کمک کنند تا گرما آزاد کند که این عمل اثر خنککننده دارد.
راههای بیشماری برای ترکیب این سبزیجات در رژیم غذاییتان وجود دارد. فقط کافی است تا آنها را در سالاد تابستانی خود بریزید، در یک کاغذ برنج بپیچید تا رولهای سبزیجات به سبک تایلندی درست کنید، و یا آنها را در سوپ سرد گازپاچو پوره کنید.
مقدار فراوان آب در خیار، همراه با طعم تازه و ترد این سبزی، آن را تبدیل به یک سبزی تابستانی عالی کرده است. خیار به خاطر خواص دارویی خود نیز مورد توجه است. خیار همچنین خاصیت ادرارآوری دارد (خصوصاً در ماههای گرم تابستان مفید است) که سبب میشود مواد سمی از بدن خارجشده و پوست و بافت بدن شما را نیز سالم نگه می دارد. خیار دارای کالری کم و مقدار کمی قند، کربوهیدرات و چربی است. همچنین این سبزی دارای مقدار زیادی ویتامین b، فسفر، کلسیم، روی و دیگر مواد معدنی است.
امتحان کنید: خیارهای خردشده را روی ساندویچ یا برگر گذاشته و یا با ماست، لیمو و نعناع ترکیب کنید.
باعث تأسف است که تربچه دست کم گرفته میشود. به این میوه تابستانی با پوست ارغوانی مایل به قرمز و مادهی داخلی سفید ترد و خوشطعم اهمیت لازم داده نمیشود. تربچه دارای آب فراوان بوده و منبع غنی ویتامین c میباشد که این ویتامین خاصیت آنتی اکسیدان و ضد التهاب دارد. همچنین تربچه منبع غنی پتاسیم است که خطر سنگ کلیه را کم کرده و مواد معدنی مانند گوگرد، آهن و ید دارد.
امتحان کنید: یکی از روشهای دلخواه برای استفاده از این یاقوت تابستانی برش زدن آن به تکههای نازک و ترکیب با سبزیجات یا ریختن در سالاد پاستای سرد است.
نعناع و سوسنبر هر دو خاصیت خنککننده و آرامشبخش دارند، و رایحهی تند آن ها در هنگام گرما می تواند کمبود انرژی را در شما از بین ببرد. این ماده قبلاً توسط گیاهخواران استفاده می شده است تا چای گیاهی، سنبلالطیب، پماد و محصولات دیگری بسازند که سبب آرامش ذهن و بدن میگردد. بعلاوه نعناع به سوءهاضمه و التهاب که اغلب در روزهای تابستان ما را آزار میدهند کمک میکند.
امتحان کنید: با فرو کردن کیسههای چای سبز در آب جوش و سپس خنک کردن آن برای خود چای سرد نعناعی تهیه کنید. پس از خنک کردن چای به آن شکر، تکههای لیمو و مقداری برگ نعناع برای خنک کردن اضافه نمایید.
زمانی که گرما افزایش مییابد چه کسی دوست دارد در آشپزخانه باشد؟ خوشبختانه برای ما میوهها و سبزیجات خام یک غذای تابستانی عالی هستند و نیاز به آماده کردن نداشته و یا کار کمی دارند. اگر باید غذا بپزید به روشهای آشپزی سریع فکر کنید، از جمله بخارپز کردن، سفید کردن و سرخ کردن سریع.
این مسئله اتفاقی نیست که بیشتر مردمی که در نواحی گرم دنیا هستند غذاهای ادویه دار زیاد میخورند. مقدار متعادل از ادویههایی مانند زنجبیل تازه، فلفل قرمز، کاین و فلفل سیاه در ابتدا شما را گرم میکنند اما در واقع به خنک شدنتان کمک میکنند. مقداری فلفل قرمز به ماهی بریان شده یا آبی که مرغ را در آن میخوابانید اضافه کنید و یا با زنجبیل تازه رنده شده، روغن کنجد، سویا و سرکهی سفید، سرکهی خنککننده درست کنید.
حفظ آب بدن با نوشیدن مقدار فراوان آب در ماههای گرم تابستان بسیار اهمیت دارد. بسیاری از علائم گرمای زیاد تابستان (سرگیجه، خستگی، عدم تمرکز) مرتبط با کم آبی شدید است. اگرچه ثابت شده است که نوع مایعی که مینوشید نیز مهم است.
نوشیدنیهای ورزشی (سرشار از سدیم و شکر) میتوانند کم آبی شما را بدتر کنند، و غذاها و نوشیدنیهای خیلی سرد (مانند بستنی) نیز میتوانند با هضم و تعریق که مکانیسم خنکسازی طبیعی بدن هستند واقعاً تداخل داشته باشند.
بنابراین اگرچه بسیار وسوسه برانگیز است که برای فرار از گرما بستنی لیس بزنید، اما یک تکه لیمو بهتر است. کمی هوشمندی و رژیم غذایی سرشار از غذاهای خنک کننده بهترین انتخاب شما برای راحت بودن در تابستان است. حالا تنها کاری که باید انجام دهید این است که از کرم ضد آفتاب استفاده کرده و از روزهای فراغت خود لذت ببرید.
برگرفته از : 7ماده ی غذایی کمک کننده برای غلبه بر گرما – لیندسی ایوانز (Lindsay Evans)
جام جم سرا: در فصل تابستان با خوردن برخی خوراکیها، ضمن تامین بخش عمدهای از نیازهای بدنتان، احساس سبکی خواهید کرد. به این دلیل که این خوراکیها سمزدا هستند و خاصیت پاکسازی دارند.
گرمای هوا در فصل تابستان نخستین دلیل کاهش اشتهاست؛ علاوه بر این که متابولیسم موادغذایی در بدن باعث افزایش میزان دمای بدن میشود. بنابراین در فصل تابستان هرچه غذاها و دسرهایی که میخوریم کالری بیشتری داشته باشد، به همان نسبت نیز کالری حاصل از آنها بیشتر است و دمای بدن بالاتر میرود. به همین سبب در فصل تابستان بهتر است با خوردن غذاهای سبک، خنککننده و کم کالری به سلامت خود بیشتر کمک کنیم. به این ترتیب دمای بدن زیاد بالا نمیرود و احساس کلافگی، خفگی و گرما نمیکنیم. در این مطلب خواص هفت خوراکی مفید بویژه در این فصل را بخوانید و آنها را حتما در برنامه غذاییتان قرار دهید.
آووکادو، منبع 30 آنتیاکسیدان
این میوه، خوراکی رایجی در سبد میوه ما ایرانیها نیست. به این دلیل که هم گران است و هم طعم آن چندان با ذائقه ما سازگاری ندارد؛ اما یکی از بهترین منابع آنتیاکسیدان است. به این دلیل که حاوی 30 نوع ترکیب ضد سرطان یا همان آنتیاکسیدان است و به عملکرد کبد برای تصفیه خون کمک میکند که در فصل تابستان نکته مهمی است. به این دلیل که غلظت خون و به دنبال آن آسیبهای ناشی از بالا رفتن غلظت خون را کم میکند. یکی از ترکیبهای مهم این میوه گلوتاتیون است. این ترکیب به کاهش و کنترل دردهای عضلانی کمک میکند. این میوه حاوی ویتامین K است. این ویتامین خطر آسیب به کبد در اثر ایجاد رادیکالهای آزاد را به حداقل میرساند. ویتامین K خاصیت سمزدایی نیز دارد؛ بنابراین به تصفیه بدن و دفع سموم کمک میکند.
بهترین میزان مصرف: مصرف یک روز در میان نصف فنجان آووکادوی خام یا همراه با سالاد.
چای سبز، پاکسازی سبز
در گرمای تابستان، چای نوشیدنی مناسبی به نظر نمیرسد، اما چای سبز با همه چایها فرق دارد. این نوشیدنی حاوی آنتیاکسیدانی به نام اپی گالوکاتچین تری گالات (EGCG) است. این ترکیب برای تصفیه خون و از بین بردن رادیکالهای آزاد به کبد کمک میکند. نوشیدن روزانه یک فنجان چای سبز ضمن رفع تشنگی، باعث از بین رفتن رادیکالهای آزاد میشود. برای تصفیه کامل بدن باید در طول فصل تابستان نوشیدن انواع نوشیدنیهای کافئیندار و محرک را متوقف کنید و فقط از این چای بنوشید تا عمل تصفیهسازی بدن از سموم بخوبی انجام شود.
بهترین شکل مصرف: دم کرده چای سبز تا سه فنجان در روز.
تربچه نقلی، منبع املاح
تربچه خاصیت سمزدایی دارد و حاوی ترکیباتی به نامهای بتائین و پکتین است. این دو ترکیب، خاصیت پاکسازی دارند و به کبد و دستگاه گوارش برای پاکسازی بهتر بدن کمک میکنند و علاوه بر تاثیر روی دفع سموم بدن، خاصیت قلیایی دارند و با مصرف ترب، میزان pH خون و دیگر الکترولیتهای بدن تعدیل خواهد شد. تربچه قرمز حاوی آهن، منیزیم، روی و کلسیم است. بنابراین خوردن تربچه ضمن تامین این املاح معدنی باعث دفع سموم بدن نیز میشود. فیبر موجود در تربچه به عملکرد بهتر دستگاه گوارش کمک میکند و مانع بروز یبوست در گرمای تابستان به دلیل تعرق و کاهش آب بدن میشود.
البته اگر دچار سنگ کلیه هستید، زیاد تربچه مصرف نکنید. به این دلیل که تربچه حاوی اگزالات است و باعث تشدید سنگسازی کلیه میشود.
بهترین شکل مصرف: به صورت خام همراه سبزی خوردن، خرد شده در سالاد و ماست و خیار.
عطر لیمو،عطر سلامت
لیموی شیرازی، عطر و طعم خاصی دارد؛ عطری که بوی تازگی و خنکی میدهد. این خوراکی خوش عطر ویژگیهای بیشماری دارد و اصلا برای همین در این فصل به بازار میآید. لیموترش حاوی آنتیاکسیدان است. بنابراین مصرف آن به شکلهای مختلف مانند شربت آبلیموی کم شیرین، چاشنی سالاد، اضافه کردن چند قطره از آن به آبی که مینوشید یا حتی مالیدن آب آن به پوست صورت میتواند بدن را در مقابل تاثیر منفی رادیکالهای آزاد، محافظت کند. لیموترش حاوی ویتامین C است، این ویتامین باعث ایجاد ترکیب خاصی به نام گلوتاتیون میشود و این ترکیب برای فرآیند سمزدایی به کبد کمک میکند. لیموترش خاصیت قلیایی دارد.
این ویژگی باعث تنظیم PH خون و الکترولیتهای بدن میشود. طعم ترش آن به هضم بهتر غذا کمک میکند. بنابراین پس از خوردن هر وعده غذا بویژه ناهار، حتما یک نصفه لیموترش بخورید.
بهترین شکل مصرف: نوشیدن شربت آبلیموی تازه کم شیرین یا اضافه کردن آن به عنوان چاشنی به غذا یا سالاد.
کلم، پرفیبر و سمزدا
نفخ ناشی از خوردن این خوراکی کمی آزاردهنده است، اما خواص این خوراکی بیشمار است. کلم حاوی گلوکوزینولات و سولفور است. گلوکوزینولات ترکیبی است که باعث از بین رفتن تاثیر داروهای مصرفی روی کبد میشود. این خوراکی سرشار از ویتامین C است و به پاکسازی کبد کمک میکند. فیبر موجود در این خوراکی باعث تسهیل عملکرد دستگاه گوارش شده و به این ترتیب عوامل بیماریزا از بدن دفع میشوند.
بهترین شیوه مصرف: بهعنوان سالاد همراه با لیموترش تازه و روغن زیتون یا همراه با ماست.
گل کلم، منبع آنزیمهای پاکساز
این سبزی سرشار از فیتوکمیکالهاست. این ترکیبها به پاکسازی بدن کمک کرده و باعث سالمسازی بدن میشوند. گلوکوزینولات موجود در گل کلم در روده کوچک شکسته شده و به دو ترکیب دیگر تبدیل میشود. این ترکیبها که ایزوتیکوسیانات و ایندوتری کربینول نام دارند، در ترکیب آنزیمهای پاکسازیکننده بدن نقش اساسی دارند. این نوع کلم حاوی ویتامین C و K نیز هست که این دو ویتامین نیز به عملکرد کبد برای تصفیه بدن کمک میکنند.
بهترین شیوه مصرف: خرد شده در سالاد، ماست، ماست و خیار یا به صورت بخارپز بهعنوان مخلفات غذا.
سیر، ویژه روده کوچک
بوی این خوراکی باعث میشود بسیاری از آن فاصله بگیرند. ضمن اینکه خوردن سیر در بعضی افراد باعث افت شدید فشار میشود، اما سولفور موجود در آن برای پاکسازی بدن بسیار مفید است. این تاثیر بویژه روی روده کوچک است. ویتامین C موجود در این خوراکی باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن شده و این مساله باعث از بین رفتن رادیکالهای آزاد میشود؛ علاوه براینکه به کبد برای تصفیه بهتر خون کمک میکند. برای آنکه از ویژگیهای تغذیهای آن بیشتر بهرهمند شوید، بهتر است آن را به صورت خام بخورید. با خوردن روزانه یکی دو حبه سیر میتوانید به پاکسازی بدن کمک کنید.
بهترین شیوه مصرف: سیر تازه خرد شده داخل ماست یا کلم. (مهتاب خسروشاهی/ضمیمه سیب)
سازمان پزشکی قانونی دلیل مرگ مهرداد اولادی را مصرف مشروبات الکلی همزمان با داروهای مخدر اعلام کرد.
به گزارش عصرایران، مدیرکل حوزه ریاست سازمان پزشکی قانونی گفت:متاسفانه در حال حاضر مصرف مشروبات الکلی همزمان با داروهای مخدر اعم از ترامادول را در کشور شاهد هستیم که خطرات زیادی را به دنبال داشته و باعث مرگ فرد میشود که آخرین قربانی آن نیز مهرداد اولادی (فوتبالیست معروف) است.
مدیرکل حوزه ریاست سازمان پزشکی قانونی ضمن بیان آنکه شیوع مصرف و اختلال الکل در کشور حدود یک درصد است، اظهار کرد: 0.7 درصد این افراد دچار وابستگی و 0.3 درصد آنان دچار سوء مصرف الکل هستند. همچنین استانهای تهران، البرز، اصفهان، لرستان و کرمانشاه بیشترین مصرف الکل را به خود اختصاص داده و در مقابل بوشهر، سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری و مرکزی نیز بر اساس آمارهای سال 1390 کمترین مصرف را در حوزه الکل دارند.
به گزارش ایسنا، محمدرضا قدیرزاده در سومین سمینار علمی «سوء مصرف و اعتیاد به الکل از دیدگاه طب بالینینی و قانونی» اظهار کرد: در حال حاضر هیچ آماری در خصوص شیوع و میزان مصرف الکل در کشور نداریم و آمارهای پزشکی قانونی نیز تنها به آمار مسمومیتها و مرگ و میر ناشی از مصرف الکل ارتباط دارد.
وی ادامه داد: خوشبختانه ایران در میان سایر کشورهای مسلمان عضو WHO در خصوص مصرف مشروبات الکلی وضعیت بهتری دارد.
مدیرکل حوزه ریاست سازمان پزشکی قانونی در ادامه ضمن بیان آنکه متاسفانه آنچه در جامعه در خصوص مصرف مشروبات الکلی میبینیم آن چیزی نیست که آمارها به ما میگویند، عنوان کرد: اخیرا برای اولین بار از سوی وزارت بهداشت اعلام شده که الکل هم یکی از فاکتورهای بیماریهای غیرواگیر است این در حالی است که الکل نیز مانند موادمخدر هر چه غلظت بیشتری داشته باشد، خطر بیشتری نیز به دنبال دارد.
قدیرزاده در ادامه گفت: بر اساس پژوهشی 89.8 درصد مردم مدیترانه شرقی به هیچ عنوان در طول عمر خود مصرف الکل را تجربه نکردهاند. در کشور ما نیز تقریبا این آمار صدق میکند و حدود شش درصد مردم ایران تجربه مصرف الکل دارند. این در حالیست که میزان شیوع مصرف الکل در اروپا و آمریکا بیش از سایر نقاط دنیا است.
وی در ادامه به شاخص «مصرف سنگین دورهای» اشاره کرد و گفت: شاخص مصرف سنگین دورهای در دنیا 6.3 درصد است اما بنابر آمارهای غیررسمی این شاخص در کشور ما 19 درصد است یعنی فردی که در کشور ایران مشروبخواری میکند نسبت به افراد دائمالخمر در کشورهای اروپایی سه برابر بیشتر الکل مصرف میکنند.
مدیرکل حوزه ریاست سازمان پزشکی قانونی در ادامه به میزان شیوع مصرف موادمخدر مختلف بر اساس آمار سال 94 ستاد مبارزه با موادمخدر اشاره کرد و گفت: بر اساس آمار سال 1394 ستاد مبارزه با موادمخدر در حال حاضر 5.2 مصرفکنندگان تریاک، 26 درصد شیشه، 22.6 الکل، 15.9 درصد کراک و 9.8 درصد هروئین در کشور وجود دارد.
قدیرزاده در ادامه به چرخش مالی و صنعت مشروبات الکلی اشاره کرد و گفت: مجموع چرخش مالی و خرید و فروش مشروبات الکلی در کشور 658 میلیارد تومان است و 23 کارخانه تولید الکل در کشور وجود دارد.
وی در ادامه به آمار مرگ و میر ناشی از مصرف الکل ارجاعی به پزشکی قانونی از سال 89 تا 93 اشاره کرد و گفت: سال 89، 145 مورد، سال 90، 93 مورد، سال 91، 136 مورد، سال 92، 135 مورد و سال 93، 81 مورد مرگ و میر ناشی از مصرف الکل ارجاعی به پزشکی قانونی در کشور داشتهایم.
مدیرکل حوزه ریاست سازمان پزشکی قانونی در ادامه به ماجرای مصرف الکل در شهرستان رفسنجان اشاره کرد و گفت: در پی حادثه مصرف الکل در شهرستان رفسنجان و اعلام وزارت بهداشت در خصوص مراجعه این افراد به بیمارستانهای شهر شاهد آن بودیم که افراد مصرفکننده بسیار مضطرب به بیمارستانهای رفسنجان آمده و ICUشهر رفسنجان به طول کامل پر شده بود و با وجود آنکه اقدامات سریعی صورت گرفت اما 12 نفر در پی این حادثه فوت شدند.
قدیرزاده در ادامه گفت: هر چه غلظت الکل در نوشیدنی افزایش یابد خطر آن نیز بیشتر خواهد شد به همین دلیل به علت پایین و مشخص بودن غلظت الکل در کشورهای خارجی خطر آنها کم است این در حالی است که در ایران غلظت الکل در مشروبات الکلی اصلا مشخص نیست.
وی ادامه داد: متاسفانه به علت آنکه افراد مصرفکننده مشروبات الکلی در ایران میزان وابستگیشان به این مواد افزایش مییابد، افراد ارائهکننده این مشروبات در بیش از 60 الی 70 درصد آنها متادون، ترامادول و دیازپام اضافه میکنند به همین دلیل فردی که مشروب مصرف میکند همزمان متادون، ترامادول و دیازپام را نیز دریافت میکند.
مدیرکل حوزه ریاست سازمان پزشکی قانونی در ادامه به سه تصادف پر حاشیه سال گذشته در کشور اشاره کرد و گفت: در سه تصادف پرحاشیه پورشه و BMW در تهران و یک دستگاه پرادو با سه سرنشین در اصفهان تست الکل راننده هر سه خودرو مثبت بوده است.
قدیرزاده در ادامه به ماجرای مرگ "مهرداد اولادی" بازیکن تیم پرسپولیس اشاره کرد و گفت: متاسفانه در حال حاضر مصرف مشروبات الکلی همزمان با داروهای مخدر اعم از ترامادول را در کشور شاهد هستیم که خطرات زیادی را به دنبال داشته و باعث مرگ فرد میشود که آخرین قربانی آن نیز مهرداد اولادی بازیکن تیم پرسپولیس است.
وی تاکید کرد: مصرف مشروبات الکلی در کشور استاندارد نیست. فرد مصرفکننده این نوشیدنی در کشور تنها الکل مصرف نمیکند بلکه مخدرهایی چون ترامادول و متادون را همزمان با مصرف این مواد دریافت میکنند به همین دلیل مساله مصرف الکل در ایران دچار پیچیدگی شده است.
مدیرکل حوزه ریاست سازمان پزشکی قانونی در ادامه به قتلهای ناشی از مصرف الکل اشاره کرد و گفت: اخیرا شاهد قتل دختر بچه شش ساله افغانی توسط یک پسر 17 ساله بودیم و متاسفانه قاتل ستایش از 12 سالگی مشروب مصرف میکرده و مصرف مداوم داشته و هنگام مصاحبه با وی متوجه شدیم که همزمان ترامادول نیز مصرف میکرده است.
قدیرزاده ادامه داد: مصرف مشروب، ترامادول و موادمخدر به طور همزمان علت مرگهای ناگهانی و قتلهای ناشی از مصرف الکل است.
وی در پایان گفت: سوال ما این است که در شرایط کنونی به کدام سمت میرویم؟.